Konak u Guči i Restoran Zlatibor Guča

Motel restoran „Zlatibor“ smešten je u blizini centra Guče. Tradicija duga više decenija je garancija kvaliteta usluga koje očekuju posetioce ovog udobnog turističko-ugostiteljskog objekta u Guči. Objekat raspolaže sa 11 dvokrevetnih i trokrevetnih soba sa kupatilima. Sobe Konaka u Guči su opremljene u etno stilu i imaju udobne ležajeve, parno grejanje i posebna kupatila sa tuševima. Sobe su povezane drvenim stepeništem i imaju male terase, sa kojih se pruža pogled na Guču i omogućava prijatnu pauzu i odmor između neverovatnih trubačkih nastupa. Restoran ima prostranu baštu sa centralnim ognjištem i predstavlja prijatno mesto za omiljeno piće ili uživanje u nezaboravnim zvucima trube. 




Poverenje gostiju je sticano od davne 1939. godine i ono se, baš kao i kulinarsko umeće i strogo čuvane recepture ukusnih jela, prenosi sa generacije na generaciju. Bogata ponuda domaćih jela i izvrsnih voćnih rakija, pripremljena isključivo od namirnica iz lokalne proizvodnje, obećavaju gostima nezaboravni gastronomski užitak – kajmak, sir, gibanica, proja, heljdopita, dimljena pršuta, ovčetina i govedina, svadbarski kupus, jagnjeće, teleće i praseće pečenje, raznovrsne sveže salate i turšije, podvarak, tradicionalne poslastice sa malinom, suvom šljivom i drugim voćem…. uz koje izuzetno prijaju domaća šljivovica ili rakija od jabuke, koje su zaštitni znak dragačevskog kraja.

Gostima su tokom boravka u Konaku Guča na raspolaganju brojne zanimljive aktivnosti – izleti do Ovčarsko-Kablarske klisure, Zlatibora, Tare i Zlakuse, šetnje obeleženim pešačkim i planinarskim stazama, vožnja brdskog bicikla, jedinstvene radionice folklora i muzike – pod vođstvom gostoprimljivih lokalnih umetnika i vrhunskih majstora trube, kulinarske radionice – takođe pod vođstvom vrednih domaćina konaka, sakupljanje lekovitog bilja i sena, branje maline i drugog voća, pečenje rakije, stari zanati.. 

Truba poziva posetioce u Guču tokom čitave godine, a vredni domaćini – vlasnici Konaka u Guči sa restoranom Zlatibor sa posebnom radošću i jedinstvenim gostoprimstvom omogućavaju idealne uslove za odmor i opuštanje!